Sinterklaas intocht Sellingen, wat een feest

De intocht van Sinterklaas op zaterdag 25 november was voor de goedheiligman een spannende dag, en niet alleen omdat het al dagenlang heel er slecht weer was met regen, wind en zelfs hagel. Maar wat een geluk, even na 13:00 uur werd het droog en was er zelfs soms een zonnestraaltje te zien.
Daar kom je dan aan op je duurzame elektrische scooter bij het prachtige gemeentehuis in Sellingen waar alle kinderen en belangstellenden klaarstaan, Jeduthun prachtig aan het spelen is en je hartelijk ontvangen wordt door locoburgemeester Henk van der Goot………. alleen geen van de Pieten te zien.

Na een welkomstwoord van de wethouder bood hij aan om vanaf het balkon te kijken of de Pieten al in aantocht waren. Helaas, heel veel blije en enthousiaste kinderen maar geen spoor van de Pieten. Plots hoorden we in de verte een grote vrachtwagen toeteren die vervolgens stopte naast het gemeentehuis en wat bleek, chauffeur Bart had de Pieten onderweg opgepikt en ervoor gezorgd dat ze snel en uitgerust naar het gemeentehuis kwamen. Het feest was toen compleet met de uitgeslapen Pieten die meteen aan de slag konden met het uitdelen van de pepernoten. Na een afscheidswoord van de wethouder Henk van der Goot speelde Jeduthun nog een keer de sterren van de hemel. Onder die mooie klanken zijn we in optocht naar de Brink gegaan waar Sinterklaas de prachtigste tekeningen heeft gekregen waarvan een mooi schilderij werd gemaakt (zie onderaan). Als dank daarvoor deelden de Pieten cadeautjes uit en werden er heel veel foto’s gemaakt. Dat de kinderen creatief waren hadden we al gezien, de Pieten waren ook benieuwd of ze sportief waren, hiervoor hadden ze een spel parcours uitgezet die de kinderen konden lopen. Het lukte alle hulp-Pieten en hulp-Sinterklazen om de cadeautjes in de schoorsteen te gooien, wat een talent, en dus werden ze allemaal beloond met een heus Pietendiploma, ondertekend door Sinterklaas. Omdat er nog veel energie in de kinderen zat werd er ook nog gedanst op Sinterklaasmuziek.

Toen het tijd werd om weer  op pad te gaan werd de vraag gesteld of we volgend jaar weer zouden willen komen? Nou dat antwoord is heel makkelijk, we komen zeker weer naar Sellingen, nergens wordt er zo goed voor ons gezorgd als in dit mooie dorp. Ontvangst door de (loco)-burgemeester in het door de bode geopende gemeentehuis, muzikale begeleiding door Jeduthun, een heus cadeau supermarkt met inpakspecialiste, omwonenden die hun tuin in stijl hadden ingericht, haar en kleding stylistes die precies weten wat wij wensen, een prachtige vrachtwagen met een kei van een chauffeur, een duurzaam alternatief voor Ozosnel met een e-Chopper, Discjockey B. die ook de lekkerste soep kan maken, veilige verkeersregelaars, een restaurant voor een heerlijke snack, een locatie om even tot rust te komen en bestuursleden en vrijwilligers van het organisatiecomité van Plaatselijk Belang Sellingen e.o.

En al kwamen de Pieten misschien iets te laat aan, ze maakten het meer dan goed door met hun inzet en enthousiasme en samen met de kinderen van de intocht een geweldig feest te maken. Kanjers, bedankt!

Dus bedankt aan alle vrijwilligers, ondernemers uit Sellingen en het organisatiecomité Plaatselijk Belang Sellingen e.o. voor de uitnodiging en organisatie. Tot volgend jaar!

Sinterklaas en Pieten

P.s. Voor volgend jaar zullen we zorgen voor een betere geluidsinstallatie bij het gemeentehuis zodat Sinterklaas en de burgemeester beter te verstaan zijn, excuses hiervoor.