Sinterklaas intocht Sellingen: geslaagd en duurzaam

Helaas kon ik dit jaar geen gebruik maken van de prachtige koets tijdens mijn intocht in Sellingen. Om medische redenen moest het vertrouwde paard op stal blijven staan. En juist die ‘Stal Westerwolde’ bood ook gelijk de oplossing met een aantal elektrische tweewielers. Een geweldig duurzame en relaxte manier van verplaatsen en daarbij geen problemen met eventuele stikstofuitstoot van Ozosnel.

Nadat we geholpen waren om onze kleding na een nacht van werken weer op orde te maken was het tijd voor een oefenronde op ons alternatief vervoer. Dat ging zo goed dat we op tijd aankwamen op de Brink waar Jeduthun zorgde voor de muzikale begeleiding, een hele kunst van hen om met verkleumde handen de instrumenten zo goed te bespelen. Ik had mijn stalen Ozosnel nog niet geparkeerd of de kinderen overhandigden al hun tekeningen en wensenlijstjes, dus vlug op zoek naar de Pieten om cadeautjes en pepernoten uit te kunnen delen. Na nog een dansje en meezongen te hebben met Jeduthun was het alweer tijd om op weg te gaan naar de volgende locaties, eerst de parkeerplaats bij de huisarts gevolgd door de Veentuinen. Op beide plaatsen stonden de kinderen ook op ons te wachten en speelde Jeduthun weer de mooiste Sinterklaas liedjes. Ik ben er nog niet uit hoe de muzikanten zich zo snel hebben verplaatst tussen de locaties?
Uiteindelijk moesten we vertrekken terwijl het daarvoor eigenlijk te gezellig was maar er wachten meer kinderen in het land op ons.

Onze complimenten aan alle vrijwilligers die meegeholpen hebben om van de intocht een succes te maken zodat mijn Pieten en ik ons in alle rust konden bezighouden met de kinderen en hun begeleiders. Verkeersregelaars en begeleiders zorgden voor de veiligheid en de locaties waren gezellig aangekleed.

Tijdens het ook nog aangeboden avondeten hebben de Pieten en ik nog eens goed naar de tekeningen gekeken. De een nog mooier dan de ander, er zit veel creatief talent op de scholen in Sellingen, Jipsinghuizen en omgeving. Hiervan maken we weer een stuk behang voor in mijn slaapkamer! Als je een tekening mist dan zit die waarschijnlijk nog in één van de zakken van de Pieten. Uiteindelijk komt ook die in de slaapkamer van Sinterklaas te hangen. Hieronder een overzicht van alle tekeningen.

Wij, Sinterklaas en Pieten, bedanken Plaatselijk Belang Sellingen e.o. en de Ondernemers Vereniging Sellingen voor de uitnodiging en organisatie. In onze agenda voor volgend jaar hebben wij alvast een plekje vrijgehouden voor de intocht.