Fakkeloptocht en Paasvuur 2022 groot succes

We hebben er een paar jaar op moeten wachten maar op 2e Paasdag 2022 was het dan eindelijk weer zover, het Paasvuur in Sellingen.
De belangrijkste voorbereiding was natuurlijk het bouwen van de bult met snoeihout. Op 3 zaterdagen reden de aanhangwagens af en aan en geholpen door de vrijwilligers groeide de stapel takken. De firma Folkers zorgde er vervolgens voor dat er een mooi gevormde berg achter het gemeentehuis lag.
Op 2e paasdag stonden de eerste kinderen al vroeg klaar om mee te lopen in de optocht. Nadat de wasfakkels waren aangeschaft was het tijd om deze aan te steken. Op datzelfde moment speelde fanfare Jeduthun de eerste tonen wat het startsein was voor de fakkeloptocht. Een lange sliert opgewonden kinderen en hun begeleiders trokken om het gemeentehuis heen. Aangekomen op het evenemententerrein gingen alle pyromanen rondom de Paasbult staan en na het aftellen werden alle wasfakkels in het droge hout gestoken. Met behulp van een beetje wind kregen de vlammen al gauw vat en ging een ieder automatisch wat achteruit vanwege de hitte.
Onder het genot van een kopje koffie/thee of ranja en de muziek van fanfare Jeduthun genoot een ieder van het spektakel en vooral ook het weer samen kunnen genieten van dit soort activiteiten.

De organisatie achter het Paasvuur, dorpsbelangenvereniging Plaatselijk Belang Sellingen e.o., bedankt alle vrijwilligers, fanfare Jeduthun en de firma Folkers voor hun inzet.
Al lijkt het vroeg, maar de eerste voorbereidingen voor het Paasvuur 2023 zijn al gezet want een traditie als deze mag niet verloren gaan.